/>


AMBIN
Jacob Herrewijnen
Hoflaan 57
3241 GK Middelharnis

0187-48 92 97
06 57 88 38 35

KvK 24426864

info@ambin.nl

Klik hier voor de route

Copyright 2014 AMBIN


AMBIN Energiescans voor bedrijven  

Het energieverbruik bij bedrijven ligt gemiddeld hoog. Vaak is dit geen punt van aandacht maar bedrijven zouden veel geld kunnen besparen op hun energienota.

 Middels een Quickscan of uitgebreide Energiescan kunnen we vaststellen waar mogelijkheden liggen tot besparen.  

De eerste stap is het beperken van de energiebehoefte, dit kan worden gerealiseerd door het beter isoleren van de thermische schil. Door het verbeteren van de thermische schil, kan het energieverbruik behoorlijk worden beperkt en het comfort worden verhoogd. Er zijn meerdere manieren om dit te doen. Het is zaak vast te stellen wat de beste optie is.

 De tweede stap is het zoveel mogelijk verduurzamen en efficiënter maken van installaties, apparaten en regelingen. Hierbij kan worden gedacht aan de verwarminginstallatie en bijvoorbeeld de verlichting.  

De doelstelling van dit onderzoek is in kaart te brengen welke maatregelen energiebesparing opleveren, minimale investering vergen en daarbij een korte terugverdientijd hebben. Hierbij wordt ook de geldende subsidiemogelijkheden bekeken.

 AMBIN maakt 2 soorten energiescans;  

AMBIN Quickscan

deze scan wordt uitgevoerd volgens de methode ontwikkeld door het energiecentrum waarbij het energieverbruik van uw bedrijf wordt vergeleken met soortgelijke bedrijven (benchmark) hierbij wordt ook een rapportage gemaakt. http://www.energiecentrum.nl/hulp-bij/energieonderzoek

AMBIN Energiescan

een uitgebreide scan waarbij de volgende onderdelen nauwkeurig in kaart worden gebracht;   

  • De thermische schil van het gebouw
  • De verwarming-/koel installatie
  • De verlichting 
  • Een scan van de energienota 

Hiervan wordt een uitgebreid rapport gemaakt met duidelijke uitleg van de huidige situatie, de aandachtspunten, verbeterpunten, vernieuwingen, besparingen en mogelijk nieuwe toepassingen waar mogelijk worden deze zaken met reële cijfers ondersteund.